Amb ocasió de la commemoració dels 42 anys de la seva existència, l’Associació d’Acollida i Acció Terapèutica ha llançat una peça única: l’entrevista titulada ‘A tres bandes’. Aquesta conversa íntima ha reunit a tres figures clau en la història de l’entitat: Mercè Mompín, actual directora; Jordi Vila-Abadal, fundador i un dels principals pioners de l’associació el 1981; i Carme, una de les usuàries inicials de la comunitat terapèutica de Vidrà, la que fou la prova pilot d’aquest model terapèutic, que llavors era revolucionari i innovador.
L’entrevista, publicada al canal de YouTube de l’AAT proporciona una visió profunda sobre els inicis i l’evolució de l’associació al llarg de les dècades, destacant les seves contribucions significatives en el camp del tractament a les drogodependències. Mercè Mompín comparteix la seva perspectiva actual com a directora, abordant els reptes i èxits que l’entitat ha experimentat sota la seva guia.
Jordi Vila-Abadal, en la seva intervenció, rememora amb els primers dies de l’associació, i explica què el va portar a oferir la seva pròpia casa de Vidrà per a destinar-la a la comunitat terapèutica, tot destacant els valors fonamentals que van inspirar la seva creació. La seva visió històrica aporta una comprensió única dels obstacles superats i dels èxits aconseguits en el camí fins als 42 anys de l’entitat, que se celebren aquest dijous amb el convenciment d’haver fet la feina ben feta al llarg dels anys.
Una conversa d’emocions que ha remogut la Carme
Carme, una de les primeres persones que va ingressar a la comunitat terapèutica de Vidrà, comparteix la seva experiència, plena d’emocions diverses, que la continuen afectant fins als nostres dies. La seva història personal serveix com a testimoni actual del poder transformador de l’associació i com les seves accions han deixat una empremta profunda en les vides dels qui han passat per ella. De fet, és un testimoni ideal per a l’ocasió perquè exemplifica les dificultats que comporten els tractaments de les drogoaddiccions, i també mostra com es pot tenir una vida plena després d’haver superat aquesta malaltia que ella denomina “de l’ànima”.
‘A tres bandes’ no només destaca els èxits acumulats al llarg dels anys, sinó que també reflecteix la importància de l’entitat en la comunitat. A través d’aquesta entrevista reveladora, es posa de manifest com l’Associació d’Acollida i Acció Terapèutica ha sigut un agent de canvi positiu, oferint suport i teràpia a aquells que més ho necessiten, i deixant un llegat durador en el paisatge del benestar social.