Memòria, història i filosofía de l'entitat
Origen
Durant l’any 1981, un petit grup de famílies de toxicòmans, professionals i persones sensibles al problema de les drogodependències es reuneix al voltant del Dr. Jordi Vila- Abadal (metge-psiquiatra), i constitueixen una associació que, en atenció a la seva finalitat s'anomena ASSOCIACIÓ D'AJUDA ALS TOXICOMANS (A.A.T.)
Es tracta d' una associació privada sense ànim de lucre i d’àmbit a Catalunya i que quedarà constituïda oficialment el 16 de novembre de 1981.
Evolució històrica dels serveis
Des del seu inici, es dedica a ajudar els toxicòmans i les seves famílies en tot el que esta al seu abast.
El primer projecte al que dóna viabilitat i suport és una experiència pilot de Comunitat Terapèutica a Catalunya que durant 6 mesos es porta a terme a Vidrá.
Seguidament i d'acord amb l'Ajuntament de Torelló (que en conèixer l’experiència de Vidrà manifesta el seu interès pel tema) l' any 1983 l' A.A.T. constitueix la Comunitat Terapéutica Rural de Rehabilitació "LA FÀBREGA" (situada al terme municipal de Sant Pere de Torelló, comarca d' Osona)
De forma immediata l’Associació comença la captació d’ ajudes econòmiques. Primer per a la realització de les obres de condicionament necessàries a la masia, adaptant-la a les necessitats del nou centre. I posteriorment, per al manteniment de la Comunitat Terapèutica.
Els primers ajuts van arribar per part de les Filles de la Caritat mitjançant la gestió de Sor Genoveva Masip, membre de la Junta Rectora de l’ AAT des del seu inici i gran impulsora de la realització de projectes per a les persones més vulnerables.
Entitats col.laboradores